top of page
  • Фото автораDePo

Події тижня (36)

За серпень, незважаючи на режим припинення вогню, на східному фронті Україна втратила вісьмох своїх захисників. Майже кожного дня втрати. Героям Слава! Смерть ворогам! Пам'ятаймо!


Починаючи з цього тижня Зеленський отримав всю повноту влади в країні. Все завдяки народу. Очікуємо від нього і його команда рішучих дій по наведенню влади в державі. Не зрадь!


Події в Україні:

  • Зеленський, не довго думаючи, у понеділок зібрав новообраних урядовців і силовиків і поставив перед ними купу першочергових завдань на найближче майбутнє. Плани грандіозні! Майже не реальні. Легалізація ігорного бізнеси і видобутку бурштину чого тільки вартують. Думаю, що всі в шоці, розбіглись виконувати.

  • Верховна Рада проголосувала за відміну депутатської недоторканості (внесли зміни в ст. 80 Конституції) - за 373. З 1 січня 2020 року депутати можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності без згоди парламенту. Рішення по кількості депутатів ВР в 300 чоловік також прийняте (258 голосів за) і спрямоване до КС.

  • Рябошапка прийшов в ГП і почав зі звільнення своїх замів. Першим пішов шукати роботу Матіос. По іншому навряд чи могло було бути, тому очікуємо не кадрових змін, а боротьби зі злочинністю. Нові призначення очікуються так собі - Касько, Трепак, Мамедов, Кулік... На жаль Сакварелідзе залишається знову поза грою.

  • Муженко відправили у відставку. Семочко турнули з розвідки. Суд дав санкцію на арешт Д.Вовка за "Ротердам+" - може тепер подадуть у міжнародний розшук. Вілкулу і Колеснікову оголосили підозру і почали розшукувати за зловживання. Голову НАБУ Ситника також підозрюють у корупції. Ще правоохоронці дуже б хотіли бачити на допиті в Україні Гонтареву, яка переховується у Великобританії і вирішила запросити там політичного притулку (імітують всілякі утиски - спалили автівку сина у Київі). Нацбанк виступив на захист Гонтаревої, здіймають хвилі у пресі... Що це за хрень? Кого ви захищаєте, на кого працюєте?

  • Скоріш за все, все ж таки буде створена нова потужна Служба Фінансових Розслідувань. МВС вже передає для цього свій фінансовий підрозділ. Наступними повинні це зробити СБУ і ДФС.

  • Почав працювати Вищий Антикорупційний Суд - подивимось, може хоч він буде на щось здатен, на відміну від інших зазвичай продажних судів.

  • Дуже сумнівний законопроект №1083 про продаж SIM-карт по паспортам (спроба силовиків щось контролювати) і блокування "сірих" телефонів по IMEI (давно вже хотіли зробити цю дурість, база IMEI навіть вже працює), і це не кажучи вже про заборону VPN та зберігання трафіку користувачів провайдерами. Більш схоже на фейк. Максимум, що реально, це про сімки. Затратний і не ефективний проект. Здоровий глузд таки взяв вгору - законопроект 1083 відкликали на доопрацювання. Питання по SIM-кам поки що залишається відкритим бо зав'язано на ЕЦП і банки. Хоча що тут проблемного - хочеш користуватись ЕЦП - реєструй сімку (номер). Зовсім не бачу проблем - у мене контракт з трьома номерами вже біля 20 років (ще коли UMC була).

  • Тиснути на ІТ галузь збільшуючи податки, це все одно, що показати їм на вихід з країни. Їх же у тут нічого не тримає - ні земля, ні засоби виробництва, ні що інше, крім низьких податків. Краще б скоріше запроваджували страхову медицину, наприклад. Це б дозволило залучити кошти іт роботодавців, які вимушені боротись за спеціалістів поліпшенням умов їх праці і захищеності.

  • Дістали пхати "Закон про доступ до публічної інформації" куди тільки заманеться. Процес прийняття рішення урядом не є публічною інформацією, але прийняте рішення є публічною інформацією і уряд повинен ознайомити з ним суспільство. Приватне життя Президента і його родини також не є публічною інформацією, навіщо туди пертись з камерами, коли не запрошують і ображатись, коли посилають.

  • Відміняти закони тому, що був порушений якийсь регламент або процедура - це абсурд. Регламенти і процедури потрібні лише для того, щоб якісно і в стислі терміни приймати потрібні закони, а не для того, щоб створювати перепони в їх прийнятті чи причини для їх відміни. Не потрібно ставити воза попереду кобили.

  • Чому відпустили Цемаха? Мені байдужі заклики безсилих Нідерландів (доказів про те, хто збив МН17 і так досить, що не заважає Росії почувати себе впевнено). Цемаха затримали майже 2 місяці тому і він вже давно повинен бути допитаний і запротокольований, якби було бажання. Всім зрозуміло, що його очікувало ув'язнення і утримання у в'язниці за наш кошт, або обмін на наших бранців. Краще, щоб його вбили (якщо обміняють, то може так і буде - навіщо Росії такі свідки), бо на його совісті ще загиблі спецназівці, які приймали участь у його викрадені. Може хоч обмін додасть хоч щось корисне у цій історії, навіть якщо хоч одна наша людина стане вільною. Крім того обмін, це ж не страта - Нідерланди зможуть тепер домовлятися зі своїм ліпшим приятелем Путіним про допит цього цінного свідка. Прикро і непокоїть в цій ситуації лише те, що суди залишаються повністю залежними, або зовсім непрофесійними.

События в мире:

  • В Польше отмечали 80-ю годовщину начала Второй Мировой войны - самой кровопролитной войны за всю историю. Россия не была приглашена, т.к. не сделала выводов и продолжает агрессивную политику СССР. Зеленский за время визита сделал всё возможное, что бы восстановить дружеские отношения между Польшей и Украиной. Молодец!

  • На Багамах сейчас не отдохнёшь :) Ураган "Дориан" разбушевался не на шутку. Есть жертвы (уже 20 погибших), много разрушений. Остальные территории США пока пострадали не сильно, ожидают эвакуации.

  • Совбез ООН и раньше то был так себе организация, а теперь про него на время пока председательствует Россия вообще можно забыть.

  • Google выпустил Android 10. Само собой будут обновляться только новые телефоны (ну может только пиксели обновятся все) - вот это отношение к старому (хотя и вполне работоспособному) железу мне не нравится в этой системе.

  • Пять лет лишения свободы за твит, за какой то сраный твит из сотни букв!!! Это же надо так бояться своего народа. Россия - тюрьма народов. Не дай Бог до такого дожить у нас в Украине...

  • Гонконг таки добился своего - Китай отзывает закон об экстрадиции. Россияне - вам есть с кого брать пример.

  • На одного диктатора в мире стало меньше. Зимбабве освободилась от Мугабе.

Події в житті:

  • Сьома секція "Дніпровської Брами" вже вийшла на фінішну пряму - збудували останній поверх, перекрили. Залишаються внутрішні роботи. Будували 9 місяців. Шоста секція також майже завершена (рекордні терміни будівництва - 12 поверхів за 3 місяці). Чекаю ключі від нової оселі, щоб почати внутрішні роботи. До Нового Року повинні здати всю "ДБ-1". На черзі "Дніпровська Брама 2". Перша секція (поки що тільки фундамент) вже в продажу.

У Твітері:

𝓛𝓪𝓷𝓪 @Lana_Ukrainian · За сто дней Порох, про@бал восток,пожал руку Ху@лу, угробил добровольцев, пропустил Гиркина и уронил гривну в три раза!

Patriotoff @PatriotoffUA · В Україні все можна зробити швидко! І дороги, і реформи, і лікарні, і школи... Просто треба перестати красти, розпілювати, замилювати та почати садити... безжально та надовго із конфіскацією майна! #вихідє

Pink Panther @PinkPardus · У відповідь @neumerherwam і @LanaodUA1 Нельзя привязывать "Государство в смартфоне" к симкам, для этого давно существуют и уже протестировани десятки видов децентрализованных блокчейнов

Творец пионеров @zloy_liberal · Умное голосование - это когда на улицу выходит 1 млн человек (респект Гонконгу!). Любое другое "умное голосование" просто Унылое Говно!

Северин Підгірний @Wind0fFreed0m · Щодо Цемаха, Рашки і позиції Нідерландів: якби дійсно Нідерланди хотіли правосуддя над вбивцями і їхніми координаторами - у перші ж дні після захоплення Цемаха дали запит по ньому щодо свідчень у Гаазі. Нинішній гвалт - лише квола спроба звинуватити нас у зливанні справи по #МН17

Чеширский кот @MFardplrCN1ZgZl · Якщо Цемах - ціна звільнення наших полонених, її потрібно заплатити. Держава існує для захисту та порятунку своїх громадян, а не мінливих державних інтересів. І дуже погано, що безліч їбаних експертів не розуміє цієї простої істини.

Киевский @Kieffskiy · Лично я думаю что подружка Порошенко Гонтарева сама заказала поджог своей машины. Во первых она столько утырила, что машина за 70 тыщ для нее вообще ничего, а во вторых (и это главное) ей надо срочно доказать в английском суде, что в Украине ей угрожает опасность. Что и сделано.

4 перегляди0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page