top of page
  • Фото автораDePo

Події тижня (03)

Погляд на життя пересічного українця. Події в Україні, світі та житті.

За резонансні корупційні злочини у 2020:

Затримано - 1 (Чеботарьова)

Звільнено - 1 (Чеботарьова)

Вироків - 0

Конфіскацій - 0

Ліквідовано - 0


Події в Україні:

  • 2020.01.14 - НАБУ, САП та ОГПУ оприлюднили результати антикорупційної операції, яка проводилась у грудні 2019 і в результаті якої отримані докази проти керівництва однієї з регіональних ДПС (вже є інформація, що це Одеська). Спроба податківців домовитись з прокуратурою була провалена. Вражає нахабство і швидкість з якою ДПС поновлює старі схеми тиску на підприємців і отримання неправомірної вигоди. 50% хабарів відраховується нагору у Київ (зі слів причетних), 30% ($25000) вони пропонували прокурору за дах. Може когось і посадять, але щось мені підказує, що все скінчиться звільненням декількох стрілочників. Якби хотіли вийти на Київ, то не оприлюднювали б цю інформацію.

  • 2020.01.14 - Чергова сесія ВРУ почалась з обговорення необґрунтованого призначення чиновниками зарплат і винагород. Ну хоч щось, далі обговорення навряд чи піде - Конституція забороняє зменшувати життєвий рівень громадян :).

Ще трохи свого бачення про зарплати топ-керівників державних підприємств: зарплати вищого керівництва вищі тільки за рахунок вищої відповідальності за рішення, що ними приймаються (у нашому випадку це не дуже то і працює - у нас в Україні вищі керівники не несуть відповідальності за свої хибні рішення, на жаль), а не за рахунок більшого завантаження (кожен керівник керує безпосередньо не всіма тисячами найманих працівників, а десятком своїх замів, яких він сам собі і обрав), а тому зарплата керівника вищого рівня не може бути набагато вище за зарплату кваліфікованого робітника, який сумлінно виконує свої обов'язки і саме який і створює прибуток для підприємства. Про корупційні ризики також треба сказати декілька слів: рівень отримуваної зарплати не може бути запобіжником від прийняття корупційних рішень - якщо моральні принципи дозволяють брати хабарі, то від рівня зарплати буде залежати тільки сума яка потрібна для хабаря. Тільки невідворотність покарання може щось змінити.
  • 2020.01.15 - Всі обговорюють записи засідання уряду (прем'єр, НБУ та ще декілька наближених осіб). Нічого цікавого, але трохи світла на постаті тих, хто і як керує країною та їх розумові здібності. Залишається питання хто зробив запис (схоже що це був Мілованов - він менше за всіх відкривав рота на оприлюднених записах) і чому мовчить СБУ з цього приводу (розголошення державної таємниці, що країною керують люди з обмеженими розумовими здібностями :) ).

  • 2020.01.15 - ДБР наклало арешт на майно компаній Микитася (будівельні компанії та майданчики). Сам Микитась поки що на свободі.

  • 2020.01.16 - ВРУ продовжує потроху приймати закони, а Президент їх підписувати. Робота триває і це вже краще, чим нічого. На результат подивимось вже незабаром.

  • 2020.01.17 - Черговий "касетний" скандал таки мав свої наслідки - Гончарука пішли, незважаючи на його бравурне звернення до народу напередодні з запевненнями у любові до Зе і досягнення ним великих здобутків у економіці. Поки що не факт, що піде - можете згадати хоча б відставку Яценюка. Скоріш за все, таки залишиться - хто ж крім нього :).

События в мире:

  • 2020.01.14 - В Иране массовые гражданские протесты. Люди требуют перемен. Радует, что даже в Иране не всё так плохо. 2020.01.15 - Правительство России ушло в отставку. Ну как ушло... как всегда, все остались на своих местах с приставкой и.о. и ждут нового назначения. Скорее всего ничего не изменится, т.ч. событие из ряда "засорение эфира бесполезной информацией".

  • 2020.01.16 - Поменяли одного Медведа (Медведева) на аналогичного Медведа (Михаила Мишустина). Наверное, что бы не сильно заметно было для населения - привыкли за столько то лет к Медведу. Превед, Медвед!!!

Події в житті:

  • Все стабільно.

Трохи цікавого з Інтернету:

Оливия @olivia88877 Реформы-это или быстро, или никогда.Всё остальное про "надо потерпеть", пахнет Петром-лукавым-мальдивским. Выбирали за улучшение жизни и наказание казнокрадов,а не причины и отговорки, почему этого сделать нельзя.Зима даже не наступает, потому что обещанная весна, так и не пришла

DePo Dnipro @DePo_DP У відповідь @Mad_Nazik і @bogunivan755 Чому для банків зробили виключення? Та тому, щоб вони мали можливість видавати кредити під заставу землі. Цілком зрозуміло, але може, як компроміс, краще сформулювати "окрім державних банків" і тоді було б менше зловживань але й можливостей взяти кредит менше і складніше

3 перегляди0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі

Дніпро, Україна  |  info@depo.dp.ua  |  +38(097)3930861 | KSA © 2016-2024

  • FB
  • Twitter
  • TG
bottom of page