top of page
  • Фото автораDePo

Події тижня (19)

Оновлено: 12 трав. 2020 р.

Погляд на життя пересічного українця. Події в Україні, світі та житті.


Події в Україні:

  • 2020.05.04 - Дію карантину подовжено до 22 травня, хоча деякі послаблення все ж таки будуть вже з одинадцятого. Відкриють парки, невеликі крамниці та відкриті кафе, але рух громадського транспорту поки що залишиться під забороною.

  • 2020.05.05 - Медична реформа поставлена на паузу. Старі професори та корупційні медичні керівники і надалі будуть вирішувати її долю. Крок вперед і два кроки назад - знайома історія.

  • 2020.05.05 - Новини від ДБР все більш нагадують прайс за корупційні послуги від держслужбовців: "​1500 євро за контрабанду тютюнових виробів до Румунії...", "4000 доларів США за закриття кримінального провадження за фактом викрадення людини...", "​3000 доларів США за зменшення штрафів..." :)

  • 2020.05.06 - Хоча ВР і визнала Росію агресором, це не заважає деяким бізнесовим структурам заробляти на імпорті пального з країни агресора. Навряд це можливо без згоди керівництва країни. Якийсь сюр...

  • 2020.05.07 - Діджиталізацію і цифрову трансформацію почали зі створення нових посад для нових службовців з немалими зарплатами у кабміні. Перед цим звільнили Дубілета, який в уряді сам тягнув весь цей напрямок і майже нічого з цього не мав. Багато галасу, а в результаті ми отримаємо тільки те, що зроблять ентузіасти цієї справи, або щось нежиттєздатне і нікому не потрібне, але за великі кошти.

  • 2020.05.07 - СБУ сьогодні розійшлось, як ніколи - обшуки у керівництва ДПС (Варланов) і в офісах одеських фірм, які підозрюють у контрабанді.

  • 2020.05.08 - Міхеїла Саакашвілі таки призначили на посаду Голови Виконкому Ради Реформ. Може хоч щось з реформами в Україні зміниться, хоча надії на це дуже примарні. Міхо дуже діяльна людина, але посада не має реальних повноважень і важелів тиску. Галасу буде багато - результатів нуль.

События в мире:

  • 2020.05.07 - В России уже на протяжении недели ежедневно фиксируют больше 10 тысяч заболевших коронавирусом. Цифрам по количеству умерших в России я как-то мало доверяю - тут уже замешана большая политика. Судя по темпам, переболеют все. Беларусия не исключение, но там народа поменьше.

4 перегляди0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page