top of page
  • Фото автораDePo

Події тижня (30)

Оновлено: 5 січ. 2021 р.

Погляд на життя пересічного українця. Події в Україні, світі та житті.


Події в Україні:

  • 2020.07.18 - НАБУ повідомило про підозру в захопленні державної влади майже всьому керівництву ОАСК (окружний суд м.Київ) на чолі з Павлом Вовком. Дуже знахабніло стала поводити себе ця недореформована гілка влади - вирішили, що нема кому їхні апетити підкорегувати. Подивимось, може хоч щось зміниться з всевладдям корумпованих судів і круговою порукою у цій системі.

  • 2020.07.20 - Соромно якось стає за Україну, коли чуєш, що у Польщі за корупційні дії заарештовано і буде притягнуто до відповідальності Славомира Новака, який за часи Порошенка попрацював у нас головою "Укравтодору". У НАБУ і САП кажуть, що то вони розслідують цю справу... Подивимось. Ще не вечір.

  • 2020.07.21 - Дніпро. Кожен день дивлюсь на те, як відбувається реконструкція вулиці Якова Самарського у центрі міста... Це якийсь треш... Два тижні готували місце для встановлення нових бордюрів. Потім тиждень їх встановлювали. Я вже не кажу про якість самого матеріалу (вони ще нові і вже розсипаються), так ще і криворукі майстри. Але це ще не все... Після того, як ця частина ремонту була майже завершена, бордюри демонтували (зламавши недоламані при встановленні) і почали готувати місця для стоянки автотранспорту. Таке враження, що про це забули або навіть і не запланували. Такими темпами, схоже, що цю стометрову вулицю будуть ремонтувати до місцевих виборів.

  • 2020.07.21 - Луцьк. Захват заручників. Автобус з пасажирами захоплено. Були постріли. Працюють правоохоронці. Операція МВС "Заручник". Операція СБУ "Бумеранг". Снайпери на дахах. Крім того, що це не тероризм, а черговий дебілізм, сказати нічого... Зеленський зробив рекламу фільму "Земляне", як одну з умов. Заручників (було захоплено 13 людей) відпущено, терориста затримано (сам здався). Навчання силовиків по всій країні пройшли вдало, без жодних жертв серед цивільного населення (є поранений від вибуху смітника у Києві). Голова СБУ навіть у Луцьк не літав - трусити комерсів, то важливіша справа.

  • 2020.07.21 - Верховна Рада прийняла закон про "зелений тариф" в електроенергетиці. Тепер громадяни як самі платитимуть по "зеленому" тарифу, так ще за власний рахунок (з держбюджету) будуть компенсувати витрати олігархів на їхні енергоємні підприємства. Шари, як у Європі, не буде. Ахметов бажає і надалі заробляти надприбутки, а Пінчук не бажає на цьому втрачати.

  • 2020.07.23 - Дніпро. Бориса Філатова ковбасить не по дитячі. Це ж треба так чіплятись за своє крісло і тремтіти в очікуванні неминучого покарання за свої дії (а скоріш за бездіяльність). Ну не ту сраку ти лизав, хто ж винен. Може Боря і кращий мер, ніж той що був до нього, але лити стільки бруду в бік влади... Викликає огиду саме така поведінка, не дивлячись на те, що дії влади і мені деколи не зрозумілі. Виявилось, що крім довгого язика, треба вміти (або хоч намагатись) ще щось і робити. Краще б дбав про своїх виборців і було б йому щастя.

  • 2020.07.23 - Дві новини про Україну і ІТ. Готель "Дніпро" у Києві, виявляється, купили ІТ-шники з відомої геймерської команди для організації на його базі крутого геймерського клубу і зони відпочинку. США призначила винагороду за допомогу у затриманні двох українських хакерів з Києва. Що ж вони такого зробили, що тільки винагорода за їх затримання вартує мільйони... Не тим я в ІТ займаюсь... :-( :-)))

  • 2020.07.24 - З 27-го починається чергове припинення вогню у зоні ООС. Дуже шкода наших військових, яких такими рішеннями позбавляють будь якої можливості на розвідку, захист і збройну відповідь. Залишається тільки слабка надія, що цього разу таки не будуть стріляти. Кожен вбитий або поранений український солдат буде на совісті членів переговорної групи і персонально Президента Зеленського.

События в мире:

  • 2020.07.19 - Кадыров совсем берега попутал, угрожать действующему Президенту Украины? Ладно раньше это был обыкновенный актёр, комик Квартала-95, руководитель коллектива, но сейчас... Понятно, что власть в Украине беззубая, но оставлять такое без ответа - это верх бесхребетности. Ждём реакции Зеленского... Официально ОП отказался реагировать на слова Кадырова - сказали, что это мелкое недоразумение не стоящее внимания Президента и его администрации.

  • 2020.07.21 - "Северному потоку 2", похоже, так и не суждено будет поработать в ближайшем будущем - США ужесточили санкции на прокладку этой трубы. Труба трубе.

  • 2020.07.22 - Украина проводит в Чёрном море ежегодные учения "Sea Breeze 2020". В учениях берут участие восемь стран, в том числе США. Украина демонстрирует всему миру свой курс на сотрудничество с НАТО.

  • 2020.07.24 - В США продолжаются беспорядки инициированные BLM и другими бредовыми идеями. Начинаю понимать @Umputun живущего в пригороде Чикаго. Он уже несколько лет в свободное время осваивает оружие, имеет неплохой арсенал и тренируется его применять. Хорошо, что там у них с этим попроще. Поневоле становишься приверженцем идеи свободного владения огнестрельным оружием в Украине!!!

Трохи цікавого з Інтернету:

Владимир Матов @1964Matov · Объясните кто-нибудь. Почему всё описанное в научной фантастике сбывается на Западе, а всё, что в сатире, антиутопиях и ужасах - в России?

Событие недели - теракт в Луцке. До этого никому не известный тюремный философ всего за час сумел поставить на уши всю Украину, попасть в мировые заголовки новостей и побудил Зеленского рекомендовать фильм.

Неожиданность недели - откровения Жвании. Давид не только признал себя преступником и соучастником преступлений, но и обещался дать прокуратуре показания на Порошенко, Турчинова и их команду. Если смотреть чисто юридически, то перспективы у этого дела есть, о чем мы уже писали.

Перемога недели - табачные компании заплатили Украине штраф почти на полмиллиарда гривен. Учитывая, что история очень старая, нудная и успех в ней был маловероятен - без преучеличения может считаться главной победой уходящей недели.

Зашквар недели - печальная история танкера Delfi. Как в анекдоте: поднимали Delfi, порвали три троса, лопнули один понтон, ошиблись с длиной тросов, намотали один трос на винт буксира, но затонувший танкер как лежал на мели у пляжа, так и лежит.

1 перегляд0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page