top of page
Фото автораDePo

Події лютого 2022

Оновлено: 27 трав. 2022 р.


  • 2022.02.01 - Дніпро. Місцева влада вирішила винищити десяток гектарів лісопарку "Дружби". Планується побудувати спортивну арену. Роботи вже почались - ставлять огорожу, скоро почнуть винищувати дерева. І це незважаючи на те, що селище Слобожанське вже побудувало декілька спортивних комплексів зовсім поруч. Навіщо для цього знищувати легені міста, зовсім незрозуміло. Невже не можна було б ці споруди і стоянки побудувати трохи далі по проспекту в полі-пустирі, або ближче до Самарівки біля ЖК "Лісопарковий", а парк просто довести до ладу, не винищуючи? Тупа і недалека виявляється влада у Дніпрі. Хоча нічого дивного - їм головне гроші, а парки вони у труні бачили. Програма Зеленського про посадку мільярда дерев на місцевому рівні перетворюється на програму знищення десятка тисяч дерев у тільки одному окремо взятому парку, а що діється по всій країні, жахливо навіть уявити.

  • 2022.02.01 - Гривня трохи оговталась і починає повертатись на втрачені позиції курсу щодо долара. Може незабаром і до 28 повернеться.

  • 2022.02.01 - Зеленський таки прислухався до здорового глузду і вирішив скасувати строковий призов до армії з 2024-го року. До Верховної Ради буде поданий законопроєкт стосовно цього рішення.

  • 2022.02.03 - Київстар трохи "хакнули". Білінгову систему. Багато користувачів цього мобільного оператора відчули це на собі. Зв'язок був з проблемами, але полагодили в решті решт. Враховуючи, що стільникові компанії, які працюють в Україні, зовсім не українські, а в більшості належать нашому ймовірному супротивнику зі сходу, то у випадку воєнних дій українці можуть залишитись без зв'язку і інтернету. Сумно.

  • 2022.02.06 - Потроху, повільно, але світ рухається у напрямку чергової світової війни. Поки що холодної, але з кожним днем стає все тепліше і тепліше. Росія і Китай домовились щодо протидії розширенню НАТО і це явно ділить світ на дві ворогуючи частини. Стає моторошно від таких перспектив.

  • 2022.02.07 - У Москві Макрон зустрічався з мікроном. Слизняки... Україну вони обговорюють... Подивимось що він завтра запропонує нам, але щось слабо віриться, що щось вагоме, скоріше за все буде вмовляти лягти, як і він, під рашку.

  • 2022.02.08 - Відбувся Diia Summit. Багато чого нового, цікавого. Головне - програма послаблення податкового тиску на ІТ-компанії - Дія.City. Ось мені цікаво, як скоро всі наші олігархи стануть айтішниками?

  • 2022.02.08 - Дуже цікаве спостереження - світ чекає на російську агресію в Україну, а гривня зміцнюється... Якось зовсім не логічно. Люди завжди вірять у краще.

  • 2022.02.08 - Дивлячись на погрози путіна застосувати ядерну зброю і знищити планету у разі намагань повернути Крим Україні, відкритого нападу на Україну не варто очікувати, бо то ще не факт, що кремль переможе, а от у разі поразки Крим точно доведеться віддати. Путіну достатньо підтримувати напруженість на Донбасі та на кордонах і чекати, що про Україну і Крим всі забудуть. Це, звісно, можливе за умов, що Україна і світ і надалі будуть залишатись тільки дуже стурбованими і толерантними. Теперішнє загострення шизофренії на росії пов'язане саме з намаганням кремля отримати світове визнання Крима їхнім і позбавитись санкцій і тиску за свою міжнародну агресію. Зрозуміло, що на тиск НАТО і відкритий шантаж не піддасться, але програму мінімум (визнання теперішніх кордонів) путін має намір втілити у життя найближчим часом.

  • 2022.02.08 - Знову витягли на світ мінські домовленості... А що ще від Макрона можна було очікувати? Незрозуміло тільки як і в якій послідовності Зеленський їх буде виконувати і чи буде виконувати взагалі. Але та поступка (заява про наміри) з боку України коштувала Франції мільярда євро.

  • 2022.02.09 - Макрон приїздив нагадати, що він також політик і дуже збентежений. Засвітити, так би мовити, своє обличчя. Буде мир - то він герой, а якщо буде війна - то він додав усіх можливих зусиль, щоб її не було... Насправді, у політичному сенсі від таких візитів нуль користі, ну якщо не зважати на те, що путіна прорвало на "фольклор". Справжня допомога, яка може утримати агресора від нападу, то летальна зброя і велика подяка тим, хто надає її Україні.

  • 2022.02.09 - Завтра розпочнуться російські військові навчання, які планують проводити біля кордонів України. Зимова Олімпіада ще триває...

  • 2022.02.10 - Навчання у Білорусі почались, поки що спокійно. Погано те, що раша, у зв'язку з навчаннями, закриває також і вихід України у Чорне море. То є черговий факт відкритої агресії. Кораблі і експорт заблоковані у портах. Економічний зашморг починає тиснути.

  • 2022.02.11 - За результатами зустрічі у нормандському форматі можна зробити невтішний (хоча і передбачуваний) висновок. Ніяке політичне (домовленості, формули, поступки та компроміси) вирішення деокупації Донбасу неможливе, поки на мапі світу існує імперська росія. Ці перемовини потрібні тільки виключно для того, щоб, підтримуючи режим припинення вогню, зберегти життя нашим громадянам (як військовим так і цивільним). Чи могла б Германія (яка є одною зі сторін нормандського процесу) навіть уявити, що вона буде єдиною поки існував СРСР у своєму імперському вигляді? Отож... Війна на Донбасі забезпечує для росії недоторканість Криму, захоплення якого вона вважає своєю головною геополітичною перемогою за весь час правління путіна.

  • 2022.02.13 - Звідки виникла дата нападу 16 лютого? Та все просто. Імперськи замашки пу - 16-го напасти, тиждень на захват України і вже 23-го лютого всією рашкою з сателітами святкувати державне свято своїх "непереможних військових сил". Харя не лусне? :)

  • 2022.02.14 - Всі чекають на початок відведення російських військ від кордонів України. А це таки неодмінно станеться найближчим часом - шантаж не вдався, світ готовий до війни, надалі знущатись над своїми військовими нема сенсу. Прикро, що дехто у це не вірить - олігархи втікають за кордон, хтось скуповує валюту (курс гривні стрімко котиться до низу), хтось скуповує сірники та сіль. На цей тиждень міжнародні авіакомпанії припиняють літати над територією України (але ця заборона, чомусь, не стосується території країни агресора, що виглядає зовсім дико, але гроші не пахнуть). Страхові компанії не бажають нести збитки у разі чергового застосування росіянами своїх "Буків". Чекаємо на 16 лютого.

  • 2022.02.14 - З Днем Закоханих Вас! Кохання, ще найкраще, що є у житті! Кохаймося, бо ми того варті! :)

  • 2022.02.15 - Закінчились "навчання"? Росія починає відводити своє військо від кордонів з Україною. Дотисли, таки...

  • 2022.02.15 - Якщо раша визнає ЛДНР, то зможе прийняти рішення про військову допомогу цім злоякісним новоутворенням і на "законних підставах" ввести туди свій "обмежений військовий контингент". До цього все, схоже, і йде, залишилось тільки отримати підпис путіна. Але є і позитив від цього рішення - суперечливі мінські домовленості можна буде викинути на смітник.

  • 2022.02.16 - Єднаймося! Всі разом! Ви найкращі! Ми переможемо!

  • 2022.02.17 - Олімпіада триватиме ще декілька днів, а стріляти на Донбасі почали вже сьогодні... У когось здають нерви... Бережіть себе.

  • 2022.02.17 - Україна намагається узаконити обіг криптоактивів у країні. Що з цього вийде, побачимо незабаром, але напрямок розвитку, поки що, мені подобається. Прогрес... Раша ЦБ, навпаки, готує закон про повну заборону приватного обігу криптовалюти зі штрафами за його порушення.

  • 2022.02.17 - Почалось весняне загострення шизофренії у самозваних керівників ОРДЛО. На вимогу пенісмена починається демонстрація "геноциду донбаського народу"... Що це як не шизофренія? Виводять людей на територію росії - а може просто звільняють плацдарм для наступу?

  • 2022.02.19 - Мюнхенська промова Зеленського може комусь подобатись або не подобатись, але вона запам'ятається своєю прямотою і безкомпромісністю. Беззаперечно, вона була на часі. Україні вже нема чого втрачати, окрім життів своїх громадян і всілякі політичні реверанси стають недоречними.

  • 2022.02.21 - Кількість всіляких фейків у ЗМІ зашкалює. Інформаційна війна з кожним днем розпалюється все сильніше. Гра на нервах... Аби ж то це була тільки інформаційна війна... Посилились обстріли на Донбасі. На жаль, є втрати серед наших військових, гинуть захисники України. Таке не пробачається!

  • 2022.02.21 - Коротко про цей напружений день і що маємо в підсумку: Путін відверто знущався, Зеленський страшенно злякався і розгубився, інші світові лідери розслабилися - масштабна війна не почалась, вони нічого не втрачають, мабуть крім чергового занепокоєння. Нам залишається тільки Contra spem spero!

  • 2022.02.21 - Сюжет на місцевому каналі Д1 стосовно зібрання по захисту від знищення (забудови) лісопарку "Дружби Народів", яке відбулося 19 лютого. Об'єктивно.

На зібранні було підписано Звернення до голови міста Бориса Філатова від небайдужих мешканців Дніпра та прилеглих районів.

ps. Також вилізло декілька говно-змі (рекламувати не буду, тому без посилань), які всіляко поливають брудом стан парку, не розуміючи, що парк у цьому не винен, що до такого стану його довели люди і сама влада в першу чергу. Маючи і постійно виділяючи кошти з бюджету міста на його утримання, привела цей єдиний великий парк на лівому березі Дніпра до такого занедбаного стану (є підозра, що це зроблено навмисно, щоб розпочати забудову цієї території). Хочеться також нагадати, що парк розташований поблизу найбільш напружених трас міста (проспект Слобожанський, та Донецьке шосе), безпосередньо біля Кисневого заводу (який використовує кисень як сировину, забираючи його з повітря) і тому цей парк виступає у якості легень, очищуючи повітря, насичуючи його киснем, захищає місцевих мешканців від промислового та транспортного шуму.

  • - Дует пасечник&петушилін таки запросив у путіна визнання і військової допомоги. Відкрита агресія, схоже таки, розпочнеться по плану, о четвертій годині 22 лютого, як і оголосив свого часу жирік. Поки що вона буде спрямована на територію ОРДЛО. Хоча військо росії і так вже там вісім років, але поки що це було не зовсім відкрито. Рішення радбезом рф буде прийняте вже сьогодні.

  • 2022.02.22 - Путін озвучив вимоги по капітуляції України. Та пішов він... Росія евакуює своїх дипломатів з України. Давно пора було їх депортувати. Санкції проти російського режиму посилюються.

  • 2022.02.22 - 08.08.2008... 22.02.2022... Цифри трохи-трохи відрізняються (який символізм, однак), але сценарій той самий. Так, тоді була Грузія, зараз Україна, там була Осетія, тут Донбас, там був Тбілісі... Київ, ви готові? Світова спільнота, як і тоді, "дуже занепокоєна"... Історія вчить тому, що вона нічому не вчить.

  • 2022.02.22 - Все передбачувано. Путін визнав ЛДНР. Військові росії готуються організовано, як на навчаннях, зайти на територію ОРДЛО (хоча вже давно зайшли, але то було не відкрито, не показово). Обстріл мирних територій продовжується, українські військові зазнають відчутних втрат. Лякає лише беззубість керівництва країни, та і всього цивілізованого світу в цілому на цю явну агресію і окупацію - мали б вже давно розробити рішення і засоби по зупиненню агресора та відразу їх оголосити, але ми так нічого і не почули. Україна навіть не розірвала дипломатичних відносин з агресором, але замість цього пообіцяла і надалі годувати жителів окупованих територій. Чергова зрада. Гидко.

  • 2022.02.23 - Чергова кібер-атака на урядові сайти - інформаційна війна не втухає.

  • 2022.02.23 - В Україні, згідно наказу Президента, почався призов резервістів максимум на один рік до лав ВСУ. По всій Україні починаючи з завтра і строком на 30 діб починає діяти надзвичайний стан (в Донецькій та Луганській він діє вже с 2014-го року в усіх інших будуть діяти різні заходи стану, залежно від віддаленості від кордонів з агресором). Закривається кордон з росією і Білорусією. ВР прийняла в першому читанні закон про вільне володіння вогнепальною зброєю.

  • 2022.02.24 - Росія почала повномасштабну атаку на Україну. Це ВІЙНА. Рано-вранці були нанесені потужні ракетні удари по військовій інфраструктурі - військові частини, аеродроми, КП... Воєнний стан по всій Україні. Як же огидно визнавати, що все це було так передбачувано, але нічим запобігти було неможливо... Далі може очікувати тільки капітуляція по типу Грузії та російський протекторат цих територій, які у минулому були квітучою Україною. Надія тільки на ВСУ. Раша, ЗДОХНИ!

  • 2022.02.25 - Перша доба війни вже позаду. Україна оговталась і готується до спротиву. Світові лідери, поки що, жують соплі. Шкода загиблих захисників, шкода зруйнованих міст і загиблих мирних громадян. У Дніпрі спокійно, місто готується до оборони, але основні бойові дії, все-таки, будуть у Києві. Буде спекотно. Слава Україні! Смерть ворогам!

  • 2022.02.26 - Закінчується третя доба війни. Україна тримається. Київ у облозі і під обстрілами рашистів. Захищається. Звичайні люди йдуть у тероборону та допомагають як волонтери. Інші міста у більшості залишаються вільними. Світ допомагає санкціями, зброєю (навіть Німеччина) та гуманітарними заходами (медикаменти, продовольство, захист біженців).

  • 2022.02.28 - У Дніпрі спокійно. Так, постійно лунають сирени повітряної тривоги, але повітряних ударів не було. Бої відбуваються трохи південніше - Запоріжжя захищається, приймає удари на себе. Сьогодні відбудуться перемовини з делегацією країни агресора, ціль яких зупинення війни і вивід загарбників з території України.

5 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page