top of page
  • Фото автораDePo

"Дніпровська Брама" 2020

Оновлено: 29 черв. 2021 р.

2020.12.31 - Новий Рік вирішили зустрічати з сусідами в подвір'ї житлового комплексу. Встановили стіл, принесли музику, напої та інше. Було весело!

2020.06.16 - Керуюча Компанія "Затишок" вирішила таки встановити другий шлагбаум на в'їзді. Радує, що вирішили прислухатись до побажань мешканців, хоч і під тиском. Краще б таки зробили другий виїзд, але поки що не на часі (до завершення будівництва другої Брами).

2020.06.15 - Чим погана новобудова? Водоканал прокладає навколо нові труби і це дуже добре, але після кожного відключення з кранів біжить жовта вода. Таке враження, що в нові пластикові труби при прокладці забивається дуже багато ґрунту (глина) і потім вона ще довго звідти вимивається за рахунок споживачів (лічильники ж крутяться, а воду споживати неможливо).

2020.06.09 - Карантин вносить свій коректив у плани по будівництву. На цьому тижні вирішили почати з оформлення рахунків в Облгазі. Крім купи паперів, потрібно поставити на сервісне обслуговування котел - 400грн. Оформлення рахунку - 350грн. Крім цього вимагають наявність дверей у приміщенні, де стоїть газове обладнання. Зрозуміло, що це для галочки і вимагання хабара, але я ці вихідні провів за встановленням дверей з фанери - марно витрачений час. Стіни у санвузлу зробили товщиною у цеглу руба - коли робиш отвір перфоратором, то вилітає пів цеглини. Пазо-гребінь буде трохи краще у цьому плані.

2020.03.15 - Заплановано зібрання ОСББ "Дніпровська Брама". Поки що до нього можуть входити тільки мешканці перших двох секцій, але варто і нам подивитись - це наше майбутнє.

2020.03.04 - Нарешті отримав радіо-вмикачі для освітлення. Кількість поки що невелика, для тесту. Дуже пристойний мають вигляд. Мабуть, буду використовувати такий спосіб при монтажу освітлення. Менше дроту, та й при нашій конфігурації, сподіваюсь, це буде краще рішення. Поясню. Коридор - 2 виходи, перший санвузол - 2 виходи, спальня - 2 виходи + 2 виходи на балкон, перший балкон - 2 виходи, вітальня - 3 виходи, кухня - вихід до вітальні, балкону та другий санвузол.

2020.03.03 - По акції взяв шліфувальну кутову машину у "Дніпро М". Треба щось робити зі стінами.

2020.03.01 - Декілька слів про максимальне навантаження електромережі. На одну квартиру заплановано не більше 5,5 кВт. Стоять запобіжники 25А і заведено кабель 3х4мм2. Для оселі з сучасним обладнанням це мізер, не кажучи про теплу підлогу та інші плюшки. Ось тому і було вирішено все ж таки робити водяні теплі поли і використовувати газове опалення.

2020.02.22 - Керуюча компанія не подає документи до Обленерго по потужностям і тому майже увесь житловий комплекс (окрім перших двох секцій) вимушено платить по промисловим тарифам, які набагато вищі. Щось мутять...

2020.02.20 - Отримали документи про право на власність.

2020.02.19 - Першочергове завдання по "Дніпровській Брамі" - отримати документи на право власності і оформлення договорів з комунальними підприємствами (газ, вода, електрика). За допомогу в цьому питанні керуюча компанія запропонувала допомогу за 2800 грн. Зовсім не мають сорому. Наступне питання - тепла підлога. Ціна питання - більше 1000гр/м2. Запросили майстрів - рахують. І на останок, вхідні двері (бо ті що стоять можна пальцем проткнути). Ціна за дві двері (квартира і комора) - більше за 30 000. "Где деньги, Зин?".

2020.02.10 - Отримали ключі від домофону у "Дніпровській Брамі". Один дали безкоштовно і за додатковий 40грн.

2020.02.08 - Черговий раз пройшлись по Брамі. В першу чергу будемо ставити двері на комірчину, щоб можна було зберігати там інструменти і матеріали, тому ще раз заміряли розмір - стандартні 750х2000. Були вкрай здивовані, що вікна у комірчині не відкриваються і це на 12-му поверсі. Воно б нічого, але як їх мити (а вони вже зараз заляпані будівельним брудом). Ліфт так і не працює. Обіцяють у 20-х числах.

2020.02.02 - У вайбері створили групу для спілкування нашої секції, а також долучились до групи всього житлового комплексу. Обшили перший поверх OSB, щоб не пошкодити на час ремонтів. Ліфт вимкнули до оформлення. Керівна компанія вимагає не застосовувати ліфт для підняття будівельних матеріалів. Ліфт, звісно, шкода, але ж таскати всі матеріали на 12-й поверх на спині також не вихід - дорого і під'їзд буде вбито. Краще б вони ліфт обшили. А ще сходи зроблені вкрай погано - ступені мають різний розмір і висоту, гострі кути. Хтось та вб'ється.

2020.01.25 - Нарешті отримали ключі від новобудови у "Дніпровській Брамі" смт Слобожанське. Здана в експлуатацію 7-ма секція. Будувалась більше року (продаж почався ще у грудні 2018). Будівництво житлового комплексу майже завершено - залишилась одна секція, яка вже побудована, але ще трохи внутрішніх робіт на пару тижнів. Двояке відчуття від побаченого - з одного боку радість від довгоочікуваного придбання, з іншого розпач від побаченого. Будівельники такі дебіли - навіть те, що замовляли за додаткові кошти, як перепланування не змогли зробити повністю, не кажучи про якість виконаних робіт. Поки що тільки роздали ключі, зібрали гроші на реєстрацію власності та на утеплення службового приміщення на першому поверсі (незрозуміло навіщо, але здали), а ще уклали договір з компанією яка буде виконувати роль ЖЕКу. До оформлення документів, десь пару тижнів, все буде зачинено, чекаємо...

2019.09.26 - Перший раз у новому домі. Побудували наш останній 12-й поверх. Роздивляємось. Ще багато роботи будівельникам. Чекаємо на ключ.

2018.12.19 - Купили квартиру в новостройке. Сделали себе подарок к Новому Году. Дом пока на этапе котлована со сваями. Хотя это уже 9-я секция из 10-и. Дом строится за городом в чистом поле. Даже не в Днепре, а в посёлке. Дом 12-и этажный. 1-й этаж служебный (под гаражи). 99 квартир на секцию.

Цены грабительские, несмотря на все акции - 450-500 $ за квадрат будущей площади (гаражи и кладовки по максимальной цене). Скорее всего цена такая высокая из-за откатов всяким чиновникам поселковой администрации - с ними расплачиваются квартирами. Оплата по безналу с карты "ПриватБанка" через Приват24 прошла без проблем, хотя как-то стрёмно было отправлять такую сумму неизвестно кому. Для начала кинули небольшую сумму для проверки и только после подтверждения, что прошло, отправили всё.

По предварительному плану наши окна должны выходить на коттеджный посёлок, а пока там пустырь. Надеюсь хоть с этим не кинут и не настроят там многоэтажных монстров (вроде как ВР приняла нормы по которым выше 9-и этажей в посёлках не строить). Рядом также планируют построитьТРЦ. Хотелось бы что ни будь цивилизованное, типа IKEA… Размечтался :) Ещё есть лесопарк, ради которого, собственно, мы и решились на покупку - есть где погулять самим и выгулять нашего Пёсу.

Мы взяли 12-й этаж, самый верхний - привыкли как-то, что у нас по головам никто не ходит и хотим наблюдать закаты солнца. Из-за крыши верхние этажи считаются проблемными, но нам не привыкать - всю жизнь так живём.

Буду рассказывать, как идёт строительство и ремонт. Есть вопросы - задавайте.

5 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page