top of page
Фото автораDePo

Події тижня (38)

Погляд на життя пересічного українця. Події в Україні, світі та житті.

Цього тижня за резонансні злочини:

Затримано - 0

Вироків - 0

Конфіскацій - 0

Ліквідовано - 1

Звільнено - 1 (Єфремов)


Події в Україні:

  • Сенцов і Зеленський круто виступили на форумі "Yes". Все ж таки у Зеленського дуже непогані спічрайтери, та і сценічний досвід стає у пригоді. Мені сподобалось.

  • У Дніпрі відзначали день міста. Приїхав на це "свято" і Зеленський. "Новий" міст хоч і відкрили після реконструкції, але по якості ремонту і відповідності ремонту затраченим коштам залишилось дуже багато питань. Мер Філатов виглядає дуже непривабливо на фоні цих ремонтів і реконструкцій, а вибори вже незабаром. Зеленський покатався на тролейбусі, але мені не зрозуміло, чим це відрізнялось від катання на "Теслі" - та ж коробка на акумуляторах - ось якби вони вже повністю лінію проклали, а так... Було весело, але мені такі гульки не дуже подобаються - на вечір залишаються купи сміття, бите скло під ногами, темрява і повно п'яних. Хоча може цього року було по іншому, але минулі роки відбили мені все бажання брати участь у таких "святах". Старію :)

  • Прокуратура Дніпра збудилася і вирішала заарештувати підрядника реконструкції "Нового" мосту, а також розшукує заступника мера, який відповідав за будівництво. На брифінгу крутили записи телефонних розмов підозрюваних. Обіцяють нові подробиці у розслідуванні нецільового використання грошей міста. Про інші справи поки що мовчать.​

  • Дніпро знову залишається без сучасного аеропорту. У проекті державного бюджету на 2020 рік не закладені кошти на реконструкцію злітної смуги. Може ще внесуть зміни, але надія дуже приманлива. Ну може хоч дорогу Дніпро - Кривий Ріг добудують (вже почали, але дороги в нас не витримують і пари років експлуатації).

  • Гонтарева продовжує "спалювати мости". Цього разу палав її будинок. Ну може хоч після цього в неї буде можливість подати прохання про політичний притулок у Великобританії. Будь кому іншому спалювати її майно нема ніякого сенсу - все одно воно було б конфісковано на користь держави.

  • Щодо оптимізації ФОПів... Команді Зе потрібно боротися не з ФОПами, як з формою малого підприємництва, а з тими ділками, хто використовує ФОПи задля мінімізації податків зі свого не такого вже й малого бізнесу. Що тут незрозумілого? Я розумію бажання держави відслідковувати всі операції купівлі-продажу товарів і послуг, але це не повинно створювати додатковий тиск на підприємця і покупця (ніяких додаткових папірців, націнок, перевірок і коштовного обладнання). Я за безготівкову оплату в будь якій точці продажу (магазин, ринок, МАФ чи транспорт), мене дістало носити з собою готівку, а де і як ці безготівкові операції буде контролювати держава мені, як чесному покупцю (думаю, що і чесному продавцю також), байдуже. Що робити з кешем? Позбуватись по максимуму. Розрахунки готівкою повинні бути менш зручними і вони відімруть. Хоча всім зрозуміло, що готівковий обіг підтримується підприємцями задля оптимізації податкового тиску - тому і зарплату платять у конвертах. Десь тут і потрібно копати.

  • На майно "Кузня на Рибальському" наклали арешт. Поки що. Дуже непрозора угода, дуже токсичний продавець. Тігіпко мовчить, але ж мав це передбачати, укладаючи угоду. Скоріш за все, були дуже привабливі умови, які переважили всі ризики залишитись зовсім без цього майна і були гроші (краще щоб не з "МоноБанку").

  • Хто там казав про узурпацію влади однією людиною? Скільки людей - стільки й думок, навіть якщо це депутати, яки пройшли в парламент від однієї політичної сили. В Раді депутати від СН перестають бездумно натискати зелену кнопку, починають думати самостійно, виникають суперечки та дискусії. Може комусь і занесли, а може дійсно деякі законопроекти не варті уваги або навіть лобістські.

  • Розсекретили декларації військових прокурорів. Виявляється є що приховувати. Непогану живуть наші прокурори на мізерну зарплату і за наш з вами кошт. А хто б сумнівався.

  • Ще одна очікувана новина - ВР черговий раз хоче реформувати ГПУ. Почали з назви - перейменували в ОГПУ (черговий офіс, щось мені смутно нагадує ця назва). Приберуть військову прокуратуру, але замість цього створять декілька спеціалізованих. Загалом мало що зміниться, але нудно не буде.

  • Декілька слів про "ринок землі". Для мене, як і для більшості, з впровадженням "ринку" зовсім нічого не зміниться - як ми не мали землі, так і не будемо мати, хоча те що з'явиться можливість її придбати - це вже великий плюс. Вся земля вже поділена і має свого хазяїна. Питання тільки в офіційному оформленні цих відносин і тут бажано, щоб все це було витягнуто на світло і далі оформлювалось прозоро і зрозуміло, а не прикривалось, як ковдрою, якимось мораторієм, як зараз. Крім того повинні бути встановлені реальні обмеження і інші запобіжні заходи, які будуть стримувати зловживання на цьому полі.

  • Черговим випробуванням для команди Зеленського стала блокада поставок вугілля з ОРДЛО (Росії). Це випробування Зеленський, поки що, провалив. Пси Авакова розігнали блокувальників, погрожують великими строками ув'язнення.

События в мире:

  • После атаки дронами на нефтяную инфраструктуру Саудовской Аравии цена на нефть подскочила на десяток процентов. В выиграше оказалась Россия. Ищите кому это выгодно. СА пообещала всё восстановить в ближайшее время и увеличить поставки нефти на 20%! Никаких комплексов ПВО у Путина покупать не обещали :)

  • От Беларуси осталась только похожее название - Белоруссия. К 2021 году планируется полная сдача всех национальных атрибутов определяющих независимость страны под протекторат России. Если, конечно, к этому времени Россия не развалится под бременем санкций и своей имперской политики.

  • Пограничный конфликт между Киргизией и Таджикистаном. Надеюсь, ничего серьёзного, хотя есть пострадавшие среди военных. Обстреляли друг друга, кто начал пока непонятно.

  • Трамп опять залетел со своим желанием бороться со своими политическими противниками не совсем честными методами - собирая компромат по всему миру, использую своё влиятельное положение. Жаль, что и на этот раз втянута Украина, которая по прежнему в мире ассоциируется с огромной коррупцией. Разгоняется мысль, что именно Украина влияет на выборы в США, а это очень и очень плохо. Международная репутация Украины загоняется под плинтус, хотя она и так была не на высоком уровне.

Події в житті:

  • Трохи поспілкувався у Twitter з якимось неадекватом @TVB777. Купа образ на мою скромну персону і відразу блокування. Якщо комусь цікаво, виніс цю бесіду окремим постом.

  • Wix нарешті додав українську мову (може трохи раніше). Це не може не радувати.

  • З нашим законодавством у будівництві одні питання. Зараз будується будинок у смт Слобожанське де ми купили квартиру. За час його будівництва вже прийняли ряд положень, одне з яких обмежує висотність - не більше дев'яти поверхів у селищах. Наш дім має 12. Гаразд, наш почали будувати раніше, майже місто, але поряд тільки но почали зводити нову чергу десятиповерхівок. Це з якого, хто дозволив? Хоча може і тут знайшли шпаринку у тому, що перший поверх не жилий, а під гаражі. Ну то таке, у мене 12-й поверх і вони мені небо затуляти не будуть (хоча по плану забудови там спершу планували котеджне містечко). Ще одне питання по опаленню. До нових будинків провели газ і зробили індивідуальне опалення. Відмовитись від газу я не можу, хоча я б хотів електричне. Чому? Гаразд, розумію, навантаження на електромережу, тощо (але чому не зробити більш потужну мережу не зрозуміло, поряд сонячна електростанція великої потужності). Але тут виходить ще одна норма за якою газ можна використовувати для опалення лише у триповерхових будинках. Це як? Що вони тепер будуть робити з нашим будинком і новим комплексом будівель (9 будинків по дві секції кожен)? Поживемо, побачимо.

У Твітері:

Samanta @SamantaDarko · Крысы страшно злятся, когда корабль, с которого они сбежали, не тонет.

Пороблено @cgtr · - Папа, по телеку сказали, что скоро Путин вылетит из России вон! - В ООН, сына, в ООН!

Stugna UA @StugnaU Вот так должна выглядеть "амнистия" с контрольным в голову - убийцам, сепаратистам, террористам и прочему про-российскому дерьму, принесшиму в наш Украинский Дом "руZZкий мир" и точка! Нет жалости! Нет других вариантов в данном тяжелом случае. НЕТ!!!

Донецкий украинец @XuYdDN1ieANdshd · Зеленский быстрыми темпами превращается в стандартного украинского президента, которых мы привыкли видить все 28 лет. Красивые речи и поздравления, а за спиной мусора, СБУшники, налоговики продалжают заниматься беспределом.

РорШах @arey_shestov · Не встретил ещё не единого украинца который бы не одобрял убийство сепара Джуманова в Мариуполе, тоесть украинское общество, в большинстве своем, считает, что смерть адекватное наказание за войну против Украины, убийство, наших защитников и просто людей.

4 перегляди0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі

留言

評等為 0(最高為 5 顆星)。
暫無評等

新增評等
bottom of page