top of page
  • Фото автораDePo

Події травня 2022


  • 2022.05.01 - Війна триває. 67-а доба...

  • 2022.05.03 - Залишається інтрига - що можна очікувати від рашистів на дев'яте травня (сакральна для них дата - свято перемоги)? Оголосять перемогу у вигляді звільнення Луганської та Донецької областей? Оголосять війну до повної перемоги та загальну мобілізацію з цього приводу? Натиснуть ядерну кнопку? Більш за все ми бажаємо, щоб путін здох, а раша капітулювала і розвалилась до цієї дати. Цього чекаємо, у цьому впевнені і це обов'язково станеться! Україна переможе!

  • 2022.05.04 - Доба 70-а. Самим ймовірним (і не самим оптимістичним для України) сценарієм розвитку подій у війні залишається окупація росією південно-східної частини України, визнання цих територій частиною росії і вже потім захист їх усіма можливими способами - загальна мобілізація, застосування ядерної зброї. Це може відбуватись частково - спочатку Донецька та Луганська, потім Херсонська, Миколаївська, Одеська і на останок Молдова. Але сподіваємось на краще. Віримо в ВСУ і допомогу всього цивілізованого світу.

  • 2022.05.05 - Вчора в Дніпро надвечір вчергове прилетіло. Майже по центру міста. Ракетою по одному з залізничних мостів. Жертв, на щастя, нема. Пошкодження ліквідовані. Ракетами рашисти гатять по всім великим (і не тільки) містам України. Гірші за звірів.

  • 2022.05.08 - Так, слоган "Ніколи знову!" сьогодні на тлі жорстокої війни у центрі Європи з численними жертвами та геноцидом українського народу виглядав би якось дуже цинічно і безглуздо. Ця фраза дуже наочно демонструє беззубість і продажність світової політики останніх років. Вже з 2008 було зрозуміло, що фашизм-нацизм відродився у вигляді рашизма і набирає сил, демонструє свої наміри. Як виявилось, недостатньо проголошувати лозунги - для миру потрібні дії і діяти треба негайно, а не чекати тисячі жертв і гуманітарну катастрофу. Навіщо було чекати "Можем повторить!", щоб зрозуміти, чим це все завершиться? "Пам'ятаємо. Перемагаємо!" - більш доречне гасло, особливо для України. Обов'язково переможемо!

  • 2022.05.08 - Раша вирішила використати увесь запас ракет, які ще залишились, по містах України до свого свята "победобесия". Одеса, Миколаїв... сирени не вщухають і в Дніпрі...

  • 2022.05.09 - Дев'ятого травня Україна святкує День Європи. Жити у мирній і цивілізованій Європі - це одвічне прагнення українського народу. Дуже важким і кривавим видався шлях до цієї нашої мети. Одним з історичних кроків до цього є і День перемоги над нацизмом (німецьким гітлерівським фашизмом, націонал-соціалізмом) у Другій світовій війні. Важко усвідомлювати, але, як виявилось, перемога була не остаточна. Нацизм відродився з небуття. Цього разу у вигляді рашизму (російського путінського сцикливого фашизму, олігархоолігофренізму) він прямо зараз паплюжить нашу українську землю і загрожує існуванню всього людства. З нетерпінням чекаємо на остаточну Перемогу. Весь світ знову об'єднався заради цього. Поборемо!

  • 2022.05.09 - Минуло чергове "победобесие" на московії. Усіма силами там намагались показати, що у світі нічого не відбувається, все йде за планами керівництва. Щорічний виступ пристаркуватого диктатора, військовий парад, як демонстрація всьому світу своєї сили, дозволена хода з дідами на палках (цього року їх побільшало за рахунок вбитих загарбників на війні що триває), святковий концерт та салют. Неприємними новинами народ було вирішено не засмучувати, не псувати свята. На окупованих територіях також намагались створити картинку чогось подібного, хоча б для ЗМІ.

  • 2022.05.10 - R.I.P. Кравчук Леонід Макарович - пішов з життя перший президент України. Справжній Президент незалежної країни, комуніст у радянському минулому. Його життя заслуговує на повагу, хоча були і помилки. А хто з нас без гріха?

  • 2022.05.10 - Пройшов перший напів-фінал Євробачення 2022. Україна проходить до фіналу.

  • 2022.05.14 - Фінал Євробачення. Набачена раніше підтримка України як виконавцями так і глядачами (192 бали від журі і 439 від глядачів - це щось неймовірне). Україна отримує ПЕРЕМОГУ! Наступне Євробачення приймає Київ. Дуже потрібна перемога на фронті. Друге місце у Великобританії (щось вони мені Queen нагадали), Третє у Іспанії (хоч би що не казали про завелику кількість секс-меншин на конкурсі, але традиційна жіноча краса отримала своє визнання). "Kalush Orchestra" молодці - виклались по повній, гідні представники України і її вільного народу. Не злякались дискваліфікації, закликали до порятунку "Азову" ("Азовсталь", Маріуполь). Пишаймося!

  • 2022.05.16 - У ЗМІ почали жваво обговорювати неминучу смерть путіна найближчим часом. Чомусь всі вирішили, що це щось змінить. Не варто ставити воза попереду кобили - помре чи ні залежить виключно від прийнятого у Кремлі рішення щодо продовження війни в Україні. Якщо вирішать продовжувати, то путін (або його двійник) буде живий і здоровий, а якщо вирішать згорнути цю свою "спецоперацію" і позбавитись санкцій, то залюбки поховають цього путіна (або його двійника).

  • 2022.05.18 - Триває операція по виводу українських військових з "Азовсталі". Першими напередодні були виведені поранені. "Азов", морпіхи, прикордонники залишаються гідними навіть в цій не простій ситуації. Вони захищали Маріуполь до останнього і залишають його непереможеними і за наказом свого Головнокомандувача. Так, їх очікує полон, знущання ворога і обмін, але головним для керівництва залишається збереження життя наших героїв. Не залишать напризволяще і загиблих - це одна з умов операції. Подробиці очікуємо трохи згодом. Тяжко.

  • 2022.05.23 - Раша тисне по всім фронтам: атакує на Донбасі, продовжує провокації по всьому державному кордону та лінії зіткнення, не припиняє ракетні обстріли міст, додає ще й тиск у політичній площині. Підключились консерви з Італії, Франції і навіть США. Вони вмовляють Україну поступитись своєю незалежністю та територією і тому москальські війська зосередились на захваті донецької та луганської областей, закріплюються на інших окупованих територіях у очкуванні, що Україна погодиться на припинення вогню. Зеленський тримається, ЗСУ чинить гідний опір. Ми переможемо!

  • 2022.05.24 - 90-а доба кривавої війни... 21 відсоток території країни поки-що залишається окупованим, але це ненадовго. Тривають жорстокі бої. Україна переможе!

  • 2022.05.25 - Війна триває. Усі намагання України залучити світ до боротьби з агресором залишаються не почутими. Майже не почутими. Так, велика подяка за військову і гуманітарну допомогу, підтримку урядів і звичайних людей, але цього, як виявляється, недостатньо. Санкції не працюють, бо залишаються розмитими і майже не дошкуляють ворогові. Постачання озброєння гальмується і недостатньо по кількості і якості, повітряний простір залишається не закритим, Swift не відключений, морські шляхи не деблоковані, мільярди за нафту та газ раша продовжує отримувати регулярно... Що заважає хоча б арештувати російські танкери з нафтою та кораблі з краденим зерном, замість того, щоб радіти тому, що на них не знайшовся покупець. Більшість демократичних країн підтримує нас у боротьбі, але залишається велика частка людства, що підтримує агресора (хто відкрито співпрацює, хто прикривається нейтралітетом, хто просто заплющує очі на всі ці звірства). Україна сильна, вона переможе! Питання у кількості людських жертв.

  • 2022.05.25 - Раша вирішила воювати з українцями за допомогою українців - швидке надання громадянства на окупованих територіях і зняття обмеження за віком при вступі на військову службу. Зрозуміло, що це просто формальність, але з десяток (а то й більше) відсотків українських громадян навіть зараз не бачать нічого поганого в окупації. Ідіоти. У майбутньому рашисти планують воювати у Польщі, Прибалтиці, Молдові та в інших країнах і для цього їм потрібно гарматне м'ясо, бути яким приречені поневолені народи. Москва та Пітер і надалі залишаться осторонь. Вчіть історію, робіть висновки!

  • 2022.05.27 - Дніпро. Під самий ранок отримали рекетний обстріл на півночі міста. Було чутно шум ракет, потім гучні вибухи. Є руйнування та постраждалі. Наслідки ліквідовуються, працює МНС. Геннадій Корбан оприлюднив сумну статистику - ракета влучила в казарму Нацгвардії, десять загиблих та 35 поранених. Шкода хлопців. Чому постраждало 45 (за офіційною інформацією), якщо за наказом МО не повинно бути разом більше 20-ти військовослужбовців? А чому вони сидять по казармах, коли реве повітряна тривога? Щось недопрацьовують батьки-командири... Раша, коли ти вже вдавишся своїми ракетами. Смерть ворогам!

  • 2022.05.31 - Останній день весни. Війна триває. Україна обороняється, несе тяжкі втрати, залишає вщент зруйновані міста на сході. Ворог не припиняє знищувати військові та цивільні об'єкти інфраструктури та житлові будинки по всій території країни. Найважче, це людські втрати. Гинуть найкращі - військові та мирне населення, діти. Світова спільнота продовжує надавати озброєння та вводити нові санкції. Постійно лунає повітряна тривога... Путін, здохни!


4 перегляди0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page